Program


FATIMA - az örökké érvényes üzenet dokumentumfilm

FATIMA - az örökké érvényes üzenet dokumentumfilm

A film története a XX. század legfontosabb történelmi eseménye: a fatimai Szűzanya kinyilatkoztatása bizonyítottan megtörtént 1917-ben Portugáliában és azóta, folyamatosan időszerű, hiszen az emberiség elhagyta és bűneivel sérti Istent. Az egyház támadása nem más, mint Isten Anyja - Mária támadása.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 7. szerda, 18:00

FATIMA - az örökké érvényes üzenet dokumentumfilm (70’)
MAGYARORSZÁGI ŐSBEMUTATÓ
Rendező: Jarosław Mańka

A krakkói Ks.Piotr Skarga Intézet filmjei rendkívül népszerűek Lengyelországban, szinte minden meghirdetett vetítést pótelőadás követ.

A most látható FATIMA - az örökké érvényes üzenet című dokumentumfilm két díjat is nyert a XXXII. Varsói KSF Niepokalana Nemzetközi Film és Multimédia Fesztiválon. Jarosław Mańkat, a film rendezőjét a Skarga, a Zakirov őrnagy magánnyomozása és a Szent tűz alkotójaként már jól ismeri és szereti a lengyel közönség.

A Magyarországon most először bemutatásra kerülő történet valós eseményt dolgoz föl, olyan kérdéseket fogalmaz meg, melyekre a válasz meghatározza ki-ki személyes sorsát és a világ jövőjét.

Mert miről is van szó...?

Fontos különbséget tennünk személyes hitélmény és tények között. A film története a XX. század legfontosabb történelmi eseménye: a fatimai Szűzanya kinyilatkoztatása bizonyítottan megtörtént 1917-ben Portugáliában és azóta, folyamatosan időszerű, hiszen az emberiség elhagyta és bűneivel sérti Istent. Az egyház támadása nem más, mint Isten Anyja - Mária támadása. Máriáé, aki bejelentette a bűnhődést, megmutatta a Poklot, de máig érvényes üzenetében ott a kulcs a vezeklés elkerüléséhez.

Jarosław Mańka gondolatmenetéből egyértelmű: az üzenet figyelmeztetés. Lelkünk és így a világ megmentésének feltételei vannak. Alkotói szándéka, hogy emberközelivé, érhetővé és közismertté tegye a több, mint 100 éves történet jelentését, gyönyörű portugál, lengyel, olasz tájakon járva feltárja a XX. század történelmének rejtett összefüggéseit háborúkról, a katolikusok üldözéséről, a szabadkőművességről, a romlásról és a szabadságról...

Az est védnökei:
Bajzáth Ferenc c. esperes, érseki tanácsos
D. Kovács Róbert Antal, Kőbánya polgármestere
Sebők Sándor, fóti kanonok plébános

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!