Program


Szentpéteri Csilla & Band születésnapi koncert
3

Szentpéteri Csilla & Band születésnapi koncert

Szentpéteri Csilla Március 7-én egy igazán vérpezsdítő, fergeteges, klasszikus és progresszív, magas színvonalú és szórakoztató születésnapi koncertet ad kiváló Zenésztársaival, a Band-del, ahol az elmúlt 20 év nyolc lemezének legkedveltebb slágereit játsszák el!

Születésnap - nem is egy!

20 éve megszületett Szentpéteri Csilla Zongorabolygója, mellyel berobbant a köztudatba! Létrejött egy olyan új, izgalmas, egyedi zenei stílus Magyarországon, mely addig ismeretlen volt a nagyközönség előtt! Megszületett A Zongorabolygó, mely hidat képez a komoly - és a különböző XX. XXI. századi műfajok között.

Csilla élénk fantáziával, bravúros hangszerelésben ötvözi a klasszikusokat a mai, modern műfajokkal. Saját frappáns átiratai, híres klasszikus szerzők ismert dallamai jazz, blues, bossa nova, rock, latin és filmzene stílusban megszólaltatva új esszenciát adnak a régi ízeknek. Szerzeményeivel behatol a lélek legmélyebb zugaiba, s így lesz egyszerre klasszikus és progresszív, elegáns és modern, energikus és nemes ez az egyedi bolygó.

2004 óta zenekarral lép fel itthon és a világ számos országában, koncertjein és lemezein a könnyűzene legkiválóbb jazz, rock, latin zenészei közreműködnek.

De hogyan is kezdődött?

Az ezredforduló idején Csilla eljátszott azzal a gondolattal, hogy mi lenne, ha a nagy klasszikus szerzők hirtelen újra születnének, itt teremnének….vajon milyen stílusban komponálnák meg ismert és Csilla által felfedezett műveiket? Milyen műfajban alkotnának? Lehet, hogy Vivaldi rockgitáros lenne, s úgy játszaná el a Négy Évszakot? Liszt fimzenéket vetne papírra? Paganini, Rossini kubai zenészekkel lépne egy színpadra? Mozart imádná a Bossa Nova-t? Csajkovszkij blues stílusban írná meg a Hattyúk tavá-t?
A koncerten minden kiderül!

Sztárvendég

A koncert sztárvendége a varázslatos hangú Szekeres Adrien, akiben Csilla megtalálta azt a kifinomult és mégis erőteljes, professzionális előadót, akivel kreatívan tudnak együtt muzsikálni Puccini operáitól kezdve Adrien nagy slágerein át egészen Leonard Cohen balladái-ig .

Március 7-én egy igazán vérpezsdítő, fergeteges, klasszikus és progresszív, magas színvonalú és szórakoztató születésnapi koncertet ad kiváló Zenésztársaival, a Band-del, ahol az elmúlt 20 év nyolc lemezének legkedveltebb slágereit játsszák el!

A hab a tortán az, hogy ezen a napon ünnepli Csilla fia, Kristóf is a születésnapját, és két nappal később Csilla is!